Waarom neuscorrectie

Het nemen van de beslissing

Twijfels

U denkt al een tijd na over het laten uitvoeren van een neuscorrectie.
Natuurlijk bent u bang en zijn er veel vragen en twijfels.
Dat is volkomen normaal!
De beslissing om een neuscorrectie uit te voeren is iets wat je ook niet zomaar even laat doen. U moet goed geïnformeerd zijn, u moet een duidelijk, professioneel advies krijgen met een eerlijk en realistisch verwachtingspatroon.
Een neuscorrectie voeren wij alleen uit bij patiënten die zelf volledig achter deze beslissing staan; niet door druk van hun omgeving.

De NKO-arts?

Een consultatie bij een gespecialiseerde neus chirurg is de eerste stap.
Dit kan in België bij de gespecialiseerde NKO chirurg of bij de plastische chirurg.
De NKO chirurge die in (esthetische) neuschirurgie is gespecialiseerd heeft gedurende haar opleiding tot Neus-,Keel-,en Oorarts een enorm uitgebreide anatomische en fysiologische kennis verworven over deze regio. Zij bezit de kennis en kunde om uw neus te onderzoeken op functioneel vlak (is er een ademhalingsbeperking?) als op esthetisch vlak (hoe verhoudt de neus zich in dit gezicht?).
Naast het verbeteren van het uiterlijk van de neus, kan de neuscorrectie ook nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het ademen door de neus, waardoor de luchtstroom door de neusgaten kan worden verbeterd.
Op de NKO consultatie kan ineens een test worden afgenomen om de neusademhaling in kaart te brengen; de rhinomanomatrie.

Het is uitermate belangrijk dat u duidelijk en eerlijk bent over uw neus: wat exact stoort u ? wat zou u willen zien veranderen? wat vindt u juist niet mooi?
Dankzij computersimulatie kan bij benadering worden bekeken wat chirurgisch haalbaar is.
U heeft dan ook een idee van wat we trachten te verwezenlijken.
We willen extra beklemtonen dat de perfecte neus niet bestaat: elk gezicht heeft een neus die enigszins uniek is en afhangt van de gezichtslijnen. Een schitterende neus bij persoon a past daarom niet bij persoon b.

Als u geïnteresseerd bent in deze procedure en er meer over wilt weten, neem dan contact op met het secretariaat van de dienst NKO AZ Turnhout.


Campus Sint Jozef


Steenweg op Merksplas 44
2300 Turnhout, België

Polikliniek 1e verdieping

Website

E-mail: Secretariaat.nko@azturnhout.be

Tel: +32 14406750

Campus Sint Elisabeth


Rubensstraat 166
2300 Turnhout, België

Polikliniek 3e verdieping

Website

E-mail: Secretariaat.nko@azturnhout.be

Tel: +32 14406750

Direct contact