Slapen na rhinoplastie behandeling

Slapen-1200x800.jpg

Hoe slapen na een neuscorrectie?

Voldoende (nacht)rust is een van de beste manieren om te herstellen na een cosmetische ingreep. Je lichaam moet genezen, en rust helpt om dat te laten gebeuren. Echter, wanneer u recentelijk een neusoperatie heeft ondergaan, kan het een uitdaging zijn om comfortabel te slapen.

Hier geef ik u enkele tips om een optimale nachtrust te krijgen:

Kussens zijn van groot belang!

Het vinden van een comfortabele houding is de sleutel tot een goede nachtrust na een neuscorrectie. Investeer voor uw operatie in een paar extra kussens om u te helpen bij een comfortabele houding in bed. Sommige van onze patiënten gebruiken graag een driehoekig wigkussen of een U-vormig zwangerschapskussen. U kunt uw hoofd dan in de uitsparing leggen. Onder uw hoofd raden wij 2 kussens aan om enige hoogstand te bekomen wat weer tegen de zwelling helpt.

Opstaan en bewegen

Beweging klinkt als een contraproductief advies als je doel is om te rusten, maar het heeft wel degelijk een wetenschappelijke bijdrage. Rustige bewegingen -zoals een wandeling- is zeer nuttig voor het herstel: het helpt je bloed te laten circuleren en kan de genezing versnellen. Fysieke inspanning die gepard gaan met een hoge hartslag- zoals joggen, fitness etc- zijn uiteraard niet aangewezen. Ze kunnen zelfs leiden tot postoperatieve bloedingen.

Slaap alleen in de eerste 2 weken

Als u normaal gesproken uw bed deelt met andere leden van uw huishouden, dan raden we dit af in de eerste 2 weken na de ingreep. Het zou niet de eerste keer zijn moest een partner per ongeluk uw net geopereerde neus onzacht raken tijdens de slaap.

Oefenen uw slaappositie voor de operatie

Ben je een natuurlijke buik- of een zijslaper? Na de neuscorrectie raden wij absoluut aan om enkele weken op uw rug slapen. Als u normaal gesproken op uw zij of buik slaapt, kan het moeilijk zijn om u aan deze verandering aan te passen. Werk nu aan het veranderen van uw slaappositie, ter voorbereiding op uw operatie. Oefen zoveel mogelijk op uw rug te slapen. U kunt bijvoorbeeld een tennisbal innaaien aan de buikzijde van uw pyjama.

Optimaliseer uw slaap

Slaaphygiëne en zoete dromen gaan hand in hand. Uw huidige gewoontes voor het slapengaan maken een belangrijk verschil in de kwaliteit van de slaap. Als u zich voorbereidt op de neuscorrectie, kan het een goed moment zijn om uw (nachtelijke) gewoontes die de slaap afremmen te veranderen. Beperk uw cafeïne consumptie voor het slapengaan: Cafeïne vertraagt uw vermoeidheid. Leg uw telefoon neer: Als u uw telefoon voor het slapengaan gebruikt, kan uw lichaam zich niet ontspannen. Lees liever een boek. Niet te copieuse avondmaaltijd: Als je maag te vol is, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen. Kleine, lichte avondmaaltijden zijn bevorderlijker voor de slaap. Zet de TV uit: Elektronica en bedtijd gaan niet samen. Veel wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het blauwe licht van de elektronica uw slaap/waakcycli kan verstoren. U zult beter slapen als u de TV en andere technologie uit de slaapkamer haalt.

Hoeveel slaap heb ik nodig na de neuscorrectie?

Zorg ervoor dat u genoeg slaapt na de operatie zodat uw lichaam kan genezen. We raden u aan om ’s nachts ten minste acht uur te slapen.


Campus Sint Jozef


Steenweg op Merksplas 44
2300 Turnhout, België

Polikliniek 1e verdieping

Website

E-mail: Secretariaat.nko@azturnhout.be

Tel: +32 14406750

Campus Sint Elisabeth


Rubensstraat 166
2300 Turnhout, België

Polikliniek 3e verdieping

Website

E-mail: Secretariaat.nko@azturnhout.be

Tel: +32 14406750

Direct contact