7 interessante weetjes over rhinoplastie

people-2597995_1280-1200x800.jpg

Geschiedenis rhinoplastie

Rhinoplastie is ouder dan je denkt…Rhinoplastie werd ongeveer 2500 jaar geleden voor het eerst uitgevoerd. Ja, dat klopt. 2500 jaar geleden! De technieken die toen werden gebruikt waren vergelijkbaar met de technieken die nu worden gebruikt. Een medisch boek uit India legt uit hoe die technieken werden gebruikt om beschadigde of afgesneden neuzen in de strijd te repareren. De ontdekking van dat boek en de procedures die erin staan, bracht de neuscorrectie naar Engeland in de 18e eeuw. De operatie zou een populaire procedure worden in de hele cosmetische industrie, vooral voor de sterren van Hollywood.

Een van de meest voorkomende vormen van cosmetische chirurgie vandaag de dag is neuscorrectie…

Na bortsvergroting is neuscorrectie de meest uitgevoerde platische ingreep.

Soms gebruiken we kraakbeen en huid van andere delen van het lichaam

Kraakbeen en huid van andere delen van het lichaam wordt, indien nodig, gebruikt om de neus langer te maken of om een beschadigde neus te reconstrueren. Kraakbeen kan uit het oor of de ribben worden gehaald en de huid wordt meestal uit het voorhoofd gehaald.

Techniek voor de neuscorrectie van mannen en vrouwen varieert.

De hoek en helling van de neus van een man is anders dan die van een vrouw, en veel ervaren neus chirurgen kiezen voor correcties die een  dames neus vervrouwelijken.

Rhinoplastie chirurgie is vrij snel!

Een neus correctie  operatie zelf duurt maar 1-2 uur. Een kleine neustipcorrectie duurt meestal niet langer dan 40 minuten. Het herstel duurt ook niet al te lang.

Werkonbekwaamheid

De arbeidsongeschiktheid hangt af van de type neuscorrectie. U begrijpt dat een kleine correctie in dagziekenhuis zoals een neustip correctie sneller het werk gaat kunnen hernemen dan een uitgebreide correctie. We hanteren volgende richtlijnen:

  • Kleine correctie: 7 dagen
  • Grote correctie: 14 dagen

Slapen met 2 kussens

Slapen met 2 kussens na de operatie is een goed idee. Het is een goed idee om je hoofd hoog te houden na de neuscorrectie om ‘s nachts de zwelling te verminderen.


Campus Sint Jozef


Steenweg op Merksplas 44
2300 Turnhout, België

Polikliniek 1e verdieping

Website

E-mail: Secretariaat.nko@azturnhout.be

Tel: +32 14406750

Campus Sint Elisabeth


Rubensstraat 166
2300 Turnhout, België

Polikliniek 3e verdieping

Website

E-mail: Secretariaat.nko@azturnhout.be

Tel: +32 14406750

Direct contact